Fosta Școală de Muzică şi Arte Plastice

Clădirea în care a funcționat prima școală de arte din Bistrița

Primele clase de muzică şi arte plastice au început să funcţioneze pe lângă Şcoala Generală Nr. 2 din Bistrița încă din septembrie 1969. În anul 1972, odată cu sporirea numărului de elevi, a fost înfiinţată o unitate şcolară independentă sub numele de Şcoala de Muzică şi Arte Plastice. Un an mai târziu, noua unitate de învăţământ s-a mutat în locația din strada Alexandru Odobescu nr. 4 într-o clădire veche, monument-istoric, construită în anul 1895. 

În 1998 a fost fondat Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” ca unitate de învățământ de sine stătătoare într-o nouă locație pe Bulevardul Independenței nr. 3-5, iar în imobilul de pe strada Alexandru Odobescu nr. 4 a rămas să își desfășoare activitatea Liceul de Muzică „Tudor Jarda”. Acesta din urmă a fost retrocedat proprietarului de drept în 2010, iar trei ani mai târziu Liceul de Muzică a fost mutat într-un spațiu mai generos în locul fostei Școli Generale Nr. 2 de pe strada Alexandru Odobescu nr. 8.

Locație

Fosta Școala de Muzică şi Arte Plastice Bistriţa

str. Alexandru Odobescu nr. 4
Bistrița (BN), Bistrița-Năsăud, România
Arată harta
Orar
Nedisponibil
Detalii

Cost

Gratis
În apropiere
  • Sediul Casei de Cultură a Sindicatelor, a două unități de învățământ superior și a multor evenimente culturale.

  • Clădirea în care îsi desfățoară activitatea liceul, monument istoric din secolul XIX

  • Clădirea cu un trecut sumbru ce ascunde o frumoasă stemă medievală

  • Clădirea cunoscută de bistrițeni ca fosta Şcoala Generală Nr. 2 din Bistrița are o istorie îndelungată dar strâns legată de învățământul orașului.

  • O clădire importantă aflată în inima Bistriței care adăpostește funcțiile administrative ale orașului încă din secolul XIV.