Expoziție foto-documentară privind istoria fotografiei

VIN, 5 APR
De la 11:30
Vineri, Apr 5, 2024 • De la 11:30
acum o lună
Direcţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud a Arhivelor Naţionale
Str. Gării, Nr.3-5, Bistrița (BN), România
Expoziție foto-documentară privind istoria fotografiei

Expoziție foto-documentară privind istoria fotografiei

La sediul Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud (str. Gării nr. 3-5) se va deschide expoziția ”O clipă pentru eternitate”, având ca temă istoria fotografiei. Vernisajul va avea loc vineri 5 aprilie, la ora 11.30.

Expoziția foto-documentară privind istoria fotografiei cuprinde documente și imagini din colecțiile Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud, aparate, fotografii și obiecte din colecția privată Florin Coșoiu.

”Fiecare istorie începe cu explicarea originii, așa aflăm că ”fotografie” vine din greacă, însemnând ”a desena cu lumina”, și chiar asta face o fotografie, atât în sens propriu, cât și la figurat, fiindcă fotografia este rezultatul luminii și al radiațiilor magnetice, dar și ”lumina” emoțiilor captate și transmise peste ani. Așadar, cu emoții și lumină, vă așteptăm la Arhive! Mulțumiri d-lui Florian Coșoiu că a fost aproape de noi!”, spune șefa Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud, dr. Cornelia Vlașin.

Cunoști pe cineva care ar putea fi interesat? Trimite-i un link la eveniment prin email, Whatsapp, Facebook sau Twitter.

În apropiere