Târg de Mărțișor "Tradiție și simbol"

0 dates left · Organizat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Joi, Feb 29, 2024 • De la 09:00
acum o lună
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Strada General Grigore Balan Nr. 19, Bistrița (BN), România
Târg de Mărțișor "Tradiție și simbol"

Târg de Mărțișor "Tradiție și simbol"

Dragii noștri,

A mai trecut un an și iată-ne ajunși la cea de-a noua ediție a Târgului de Mărțișor „Tradiție și simbol”! Ca în fiecare an, ne dorim să venim în întâmpinarea primăverii așa cum se cuvine, organizând tradiționalul târg care aduce împreună producători locali, artizani și meșteșugari, oferindu-vă o gamă variată de mărțișoare pe care să le oferiți cu drag celor apropiați, prietenilor și colegilor. Tradiția confecționării manuale a mărțișoarelor continuă și anul acesta, iar fiecare colecție de mărțișoare are povestea ei minunată.

Clienții noștri pot achiziționa mărțișoare unice, confecționate din materialele diverse cu o cromatică diferită, șnurul alb-roșu rămânând elementul simbolic neschimbat. Ne dorim să aducem în atenția iubitorilor de tradiție, modele lucrate după tipare tradiționale, de la cusături pe pânză, până la modele cu motive florale specifice primăverii precum ghiocelul, boboci de flori, dar și reinterpretări moderne. Opțiuni sunt și pentru persoanele care vor să ofere un mărțișor ce poate fi purtat tot timpul anului, sub formă de bijuterii și accesorii din pietre prețioase și semiprețioase.

Prin organizarea acestei acțiuni culturale, Târgul de Mărțișor, ne propunem să aducem în atenția publicului nostru bistrițean, importanța acestei sărbători care vestește începutul de primăvară, printr-o reinterpretare dinamică a tradițiilor. De asemenea, în cadrul evenimentului, vom organiza și două ateliere temetice, în parteneriat cu școlile din județ unde elevii vor avea ocazia, prin diferite tehnici, să confecționeze mărțișoare tradiționale.

Evenimentul organizat de noi se va desfășura în perioada 26-29 februarie și 1 martie 2024, orele 9-17. Așadar, vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul, pentru a sărbători împreună începutul de primăvară.

Cunoști pe cineva care ar putea fi interesat? Trimite-i un link la eveniment prin email, Whatsapp, Facebook sau Twitter.

Locație

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Strada General Grigore Balan Nr. 19
Bistrița (BN), Bistrița-Năsăud, România

Bistrița

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Fosta Cazarmă de Honvezi este un monument istoric din secolul XIX ce găzduiește cele aproape 70000 de exponate ale Muzeului Județean.

În apropiere