ECHILIBRU foarte FRAGIL

ECHILIBRU foarte FRAGIL

𝐄𝐂𝐇𝐈𝐋𝐈𝐁𝐑𝐔 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐅𝐑𝐀𝐆𝐈𝐋

𝐒𝐞𝐫𝐠𝐢𝐮 𝐂𝐡𝐢𝐡𝐚𝐢𝐚 / 𝐒𝐨𝐥𝐨 𝐒𝐡𝐨𝐰

În perioada 9 - 28 iulie 2024 Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită să vizitați Echilibru foarte fragil a artistului Sergiu Chihaia, deschisă în sala Grigore Bradea. Deschiderea expoziției va avea loc în data de 𝟗 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟕.𝟎𝟎.

Proiectele expoziționale sunt realizate în parteneriat cu Centrul de Excelență în Studiul Imaginii- CESI -din cadrul Universității București.

Proiectul ECHILIBRU foarte FRAGIL semnat de Sergiu Chihaia se înscrie în practica curentă a artistului care abordează de mai bine de un deceniu o serie de teme culturale sociale cu o cercetare vizuală extrem de documentată și inovativă în zona artei ecologice.

Sergiu Chihaia utilizează ca materie plastică produse reciclate: PET-uri, elemente vegetale, minerale etc. pe care le re-contextualizează prin intermediul unor instalații artistice cinetice, instalații de obiect, instalații de tip light -art, cu scopul de a genera o reacție la nivelul comunității, privitorului pentru a deveni din ce în ce mai conștient raportat la problematica crizei ecologice. Utilizând arta și limbajul artistic drept un instrument care poate determina ieșirea din stadiul de pasivitate.

Seria de lucrări ECHILIBRU forte FRAGIL reprezintă cea mai nouă metodologie artistică abordată de Sergiu Chihaia, utilizând exclusiv materiale vegetale: crengi și resturi de copaci (care au fost tăiați, toaletați etc) trecute printr-un laborios proces de prelucrare, finisare, șlefuire pentru a crea o serie complexă de instalații cinetice care transpun într-un mod poetic, metaforic ideea fragilității ecosistemului actual.

SERGIU CHIHAIA este unul dintre cele mai reprezentative nume ale artei contemporane din tânăra generație, delimitându-și prin practica artistică propusă o nișă care abordează teme sociale cu focus pe eco-art. Este lector al Universității Naționale de Artă din București – secția design și președinte al filialei de design a uniunii artiștilor Plastici din România.

Cunoști pe cineva care ar putea fi interesat? Trimite-i un link la eveniment prin email, Whatsapp, Facebook sau Twitter.

Locație

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Strada General Grigore Balan Nr. 19
Bistrița (BN), Bistrița-Năsăud, România

Bistrița

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Fosta Cazarmă de Honvezi este un monument istoric din secolul XIX ce găzduiește cele aproape 70000 de exponate ale Muzeului Județean.

În apropiere